Dra. Montserrat Alguacil de Nicolás

Dra. Montserrat Alguacil de Nicolás

Professor investigador

Llicenciada en Filosofia i CIències de l’Educació, secció pedagogia, per la Universitat de Barcelona (UB) i doctorada en Pedagogia per la FPCEE Blanquerna, Universitat Ramon Llull (URL). Disposa d’experiència com a professora d’educació primària, d’educació secundària i de formació professional. També com a cap de departament d’orientació, com a pedagoga de l’ICIF Balqnuerna, i com assessora i formadora de formadors en temes d’educació en valors.

Actualment és professora titular als estudis de Grau i Màsters i la coordinadora del Màster Universitari en Psicopedagogia de la FPCEE Blanquerna (URL) i del Màster en Pedagogia Hospitalària en neonatòloga i pediatria de la UB i la URL. És investigadora co-responsable de la línia “La participació socioeducativa i la mediació: competències de lideratge” del Grup de recerca PSITIC. També és membre de diferents grups i associacions com el grup d’Educació en Valors de l’ICE (UAB). Participa habitualment com a ponent convidada en congressos i jornades i és autora de diferents llibres i articles. Així mateix és investigadora de diferents projectes de recerca competitius.

Les principals línies d’investigació són: Educació en valors; Educació per a la pau i la democràcia; Formació del professorat; i Relació familia-escola.