Dra. Anna Pagès Santacana

Dra. Anna Pagès Santacana

Professor investigador

Llicenciada i doctorada en Filosofia i Lletres (Ciències de l’Educació) per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Acumula una ample trajectòria com a professora de Filosofia i Teoria de l’Educació a la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat Oberta de Catalunya i la Universitat Ramon LLull. També ha estat responsable en diferents funcions organitzatives com vice-degana de recerca i relacions institucionals a la FPCEE Blanquerna (URL) o directora del programa de psicopedagogia a la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). Ha visitat universitats a l’estranger com la Universitat d’Ottawa, al Canadà; la Universitat de Buenos Aires i la Universitat Torcuato di Tella a l’Argentina; la St Andrews Teachers School a Escòcia.

Actualment és professora dels estudis de Grau i Màster de la FPCEE Blanquerna (URL). És membre del Grup Càtedra Ramon Llull “Antropologa i Pedagogia” , de la Societé Francophone de Philosophie de l’Éducation, de la Philosophy of Education Society-EUA, de la Philosophy of Education Society of Great Britain. També és membre de la Societat d’Història de l’Educació de l’Institut d’Estudis Catalans.
Ha publicat, entre altres, E-Teaching: Teoría de la funció docent en entorns educatius virtuals (2003) Barcelona: Ediuoc, Al filo del pasado (2005) Barcelona: Herder, Temps de Transmissió (2010) Lleida: Pagès editors, Sobre el olvido (2013) Barcelona: Herder.

També trobareu el seu currículum en anglès a Academia en el següent enllaç: https://annapages.academia.edu/

Les principals línies d’investigació són: Hermenèutica Filosòfica aplicada a l’educació, Narratives Escolars, Història i Antropologia de l’Educació, Memory Studies and Education.