La Dra. Anna Pagès, professora de la Facultat de Psicologia, Ciències de l’Educació i de l’Esport Blanquerna-URL, ha estat guardonada amb el premi Jaume Vicens Vives “per la seva trajectòria docent d’excel·lència i innovadora, en la qual ha introduït noves formes discursives de relació i de presentació de problemes de fons, posant l’èmfasi en l’anàlisi i la interpretació del món actual, sense oblidar la història de l’educació“.

El Govern de la Generalitat ha concedit les distincions Jaume Vicens Vives 2020 a tres professors, un observatori i dos projectes de diferents universitats catalanes, i dues mencions M. Encarna Sanahuja Yll, una a títol individual a una professora i una altra a títol col·lectiu a un projecte universitari.

El lliurament d’aquests guardons va tenir lloc en el marc de la inauguració oficial del curs universitari 2021-2022, que es va fer a la Universitat de Girona, de la mà del president de la Generalitat, Pere Aragonès, i de la consellera de Recerca i Universitats, Gemma Geis.

Els premis Jaume Vicens Vives, creats el 1996, tenen com a objectiu reconèixer la qualitat docent universitària, i les mencions M. Encarna Sanahuja Yll, que és el tercer any que s’atorguen, reconeixen l’excel·lència en la inclusió de la perspectiva de gènere en la pràctica docent universitària.

Els guardonats, que han estat seleccionats a partir de les propostes fetes pels consells socials de les universitats públiques o pels òrgans anàlegs de les universitats privades de Catalunya, reben un premi dotat amb 20.000 euros cadascun. Aquest import l’han de destinar a projectes d’innovació o de millora docent, en el cas de les distincions Jaume Vicens Vives, i a projectes d’innovació o de millora docent en la perspectiva de gènere, pel que fa a les mencions M. Encarna Sanahuja Yll.