El passat 28/01/2021 es van iniciar simultàniament els Seminaris Temàtics del Laboratori de Transformació Educativa Aprofundim en la Transformació Educativa. Les sessions es van desenvolupar amb una molt àmplia participació dels assistents, que varen poder interaccionar amb els ponents a través d’eines com el kahoot o el propi xat del Canal YouTube del Laboratori de Transformació Educativa.

La Dra. Civís i el Dr. Díaz van participar amb el seminari “Les relacions humanes i socials com a eix de la Transformació Educativa”. Allí es van poder debatre temes com ara “Com crear xarxa dins del centre?” o “Per què l’aprenentatge en xarxa és un element clau de la transformació educativa?” Els ponents van aportar una visió actual i fonamentada per poder-la implementar als respectius centres educatius.

Durant aquesta primera sessió, la Dra. Civís i el Dr. Díaz van compartit un vídeo sobre El futur de l’educació i habilitats per al 2030. La brúixola de l’aprenentatge per al 2030

De la mateixa manera que una brúixola permet el viatger orientar-se, la brúixola d’aprenentatge ens ha d’ajudar a crear el futur que volem en un món incert i que canvia amb rapidesa. Una àmplia comunitat d’aprenentatge, d’ensenyants, d’assessors, d’experts ha elaborat la brúixola de l’aprenentatge de l’OCDE per al 2030, que ha de permetre a la comunitat educativa millorar la nostra manera de pensar i d’actuar, millorar també la nostra capacitat d’anticipació, i apropar-nos a una destinació comuna, una visió compartida, un futur construït per totes i tots on el benestar social i personal sigui una realitat.

Podeu consultar-ne més detalls al web oficial del departament d’educació de la Generalitat de Catalunya.