Els ecosistemes socioeducatius com a resposta davant dels reptes de la comunitat
Els dos grans reptes educatius tant a nivell nacional com europeu són l’excel·lència i l’equitat. Dos pilars clarament indispensables per poder batejar un sistema educatiu de qualitat.
Maria Vilàs
Comunicació oral eficaç a través de videotrucades i videoconferències
L’augment del teletreball dels darrers anys i l’actual situació de confinament ha implicat cerca activa de noves vies per comunicar-se.
Dra. Carme Hernández-Escolano
Embrossat amb les TAC
La màgia de les lletres i els objectes A l’Escola Thau Sant Cugat l'adquisició de les competències digitals que han d'assolir els alumnes al llarg de l’etapa d’Educació Primària s'aborda a través de la creació de projectes. Entenem que conèixer i utilitzar diferents...
Creativitat i transformació educativa
És fonamental un abordatge sistèmic, on considerem la creativitat no com el resultat o producte exclusiu d’una persona, sinó com propi del funcionament de tot un sistema o entorn d’aprenentatge
Fabricio Víctor Busi
POESIA AUGMENTADA: Un viatge de dins cap enfora i d’enfora cap a dins
La tecnologia, és a dir els mòbils, els ordinadors i les aplicacions, estan al servei del continguts, en aquest cas la poesia.
Pepa Jiménez i Susanna Bote
La tradició educativa com a objecte de recerca
Tradició per trencar, o tradició per enllaçar? I amb què trenquem o enllacem? Heus aquí un problema inicial per investigar.
Dra. Anna Pagès
Ampliando perspectivas, aunando esfuerzos, optimizando recursos
Por un lado, significa que las desigualdades sociales afectan a las personas en toda su holisticidad: a mayor equidad social, mejor aprovechamiento de las oportunidades educativas, mejor salud.
Dra. Elena Carrillo
Infància, pobresa i èxit educatiu
El programa CaixaProinfància investiga i desenvolupa noves formes d’atenció a la vulnerabilitat i al risc d’exclusió que tenen com a finalitat trencar amb el cercle de la pobresa que roman enquistat al nostre país.
Dra. Mireia Civís i Dr. Jordi Riera
El miedo al otro en la era digital
Lo que no pertenece a nuestro mundo nos atrae y asusta a la vez. Y aunque en teoría las redes sociales estén para superar las distancias físicas, la alteridad siempre genera reacciones ambiguas.
Dr. Miquel Seguró
Super-organizaciones educativas e igualdad de oportunidades
Existen evidencias de que lo que he titulado como una super-organización educativa, puede cambiar la vida de las personas para siempre.
Dr. Jordi Díaz
Al llindar de la porta
Per a Derrida l’hospitalitat té a veure amb aquest segon tipus d’acolliment: la irrupció de l’altre que trasbalsa el nostre temps i el nostre espai.
Dra. Mar Rosàs
L’estil comunicatiu docent universitari, un referent en l’art de parlar en públic pels estudiants
Incidir en la millora comunicativa oral del docent impacta en la millora de la comprensió de l’alumnat i en la capacitat d’exercir com a referent comunicatiu en el context de l’aula.
Dra. Carme Hernández
Entendre’s amb adolescents
Em pregunto: com observem els adolescents i el seu entorn?; els escoltem amb els ulls o només amb les orelles?; quins missatges emetem amb el gest?; quin és el color i la textura de les nostres paraules?
Dr. Pau López
Construir confianza y bienestar, clave del nuevo liderazgo educativo
Desengañémonos, la escuela no necesita un líder sino muchos. El liderazgo es una función que debe ser compartida.
Dr. Jordi Longás
El lideratge en escenaris socioeducatius: missió i visió
El lideratge s’ha considerat com un element revitalitzador de les organitzacions i, en l’àmbit socioeducatiu, també s’interpreta com un factor clau per a l’èxit.
Dra. M. Carme Boqué, Dra. Montserrat Alguacil i Dra. Mercè Pañellas
Noves formes d’ensenyar i aprendre
La revolució de la mobilitat aplicada l’educació pot suposar innovadores metodologies docents.
Dr. Miquel Àngel Prats
La deliberació ètica
La deliberació es dóna sempre en el terreny de la incertesa, de la probabilitat, no de la certesa.
Educar les persones integralment comporta, també, formar-les en l’art de prendre decisions lliures i responsables, en l’exercici de la deliberació.
Dr. Francesc Torralba
La dimensió social i comunitària de la innovació educativa
Així, si l’horitzó d’aquest corrent té la voluntat de transformar l’educació faríem dos apunts posant l’accent en la dimensió social i comunitària de l’educació, que supera el context “escola” i abraça la dimensió sociocomunitària.
Dra. Mireia Civís